Image
Kungsleden köper i Högsbo.
Kungsleden köper i Högsbo. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper i Högsbo

Transaktioner Kungsleden köper en fastighet i Högsbo, Göteborg, av ett norskt investeringsbolag för 130 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Februari 2015

Skanska uppförde fastigheten Högsbo 27:9 år 2008, och sålde den 2010 till ett norskt investeringsbolag, bildat av DNB Nor Markets, för 124 miljoner kronor.

Genom förvärvet av fastigheten Högsbo 27:9 adderar Kungsleden en modern logistikfastighet till sitt bestånd i ett område där bolaget redan äger ett flertal fastigheter.

Högsbo är ett välkänt område med kontor, lager- och industrilokaler med närhet till både E6 och Göteborgs hamn. Den uthyrningsbara arean uppgår till 9 600 kvm.
Hela fastigheten hyrs av Dentsply, ett amerikanskt börsnoterat bolag med tillverkning och distribution av dentala- och hälsovårdsprodukter. Tillträde kommer att ske under första kvartalet 2015.

- Förvärvet av Högsbo 27:9 stärker vår position i ett strategiskt område där Kungsleden redan har en stor närvaro, vilket ger möjlighet att effektivisera förvaltningen samt erbjuda kunderna bra service och lokallösningar. Att samla fastigheter av hög kvalitet i tillväxtområden där vi sedan tidigare har en stark position är en viktig del av vår strategi, därför känns det väldigt roligt att kunna genomföra detta förvärv, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Catella har varit finansiell rådgivare åt säljaren och Baker & McKenzie juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige