Image

Kungsleden köper handelsfastighet i Halmstad

Transaktioner Kungsleden köper en handelsfastighet, med Willys som hyresgäst, i Flygstaden i Halmstad för en total köpeskilling om cirka 42 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Flygstaden i Halmstad. Bild: Kungsleden
Flygstaden i Halmstad.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 7,5 procent och säljare är ett danskt kommanditsällskap.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på cirka 4 040 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 3,6 miljoner kronor. Hyresgäst är Willys.

- Med köpet i Flygstaden förstärks vår fastighetsportfölj i sydvästra Sverige med en handelsfastighet med hög riskjusterad avkastning. Lokalisering, avkastningsnivå och fastighetstyp är helt i linje med vår nya affärsstrategi, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.

Fastigheten uppfördes 2002 och har sedan dess ägts av det danska kommanditsällskapet.
Fastigheten har cirka 800 kvadratmeter återstående byggrätt.

- Kungsleden har gjort ett intressant förvärv i den köpstarka delen av Halmstad. Staden är Sveriges största sommarstad då den går från sina knappa 100 000 fasta invånare till dryga 200 000 på sommaren. Merparten av dem vistas i den delen av Halmstad där Flygstaden är det naturliga handelsområdet, säger Peter Wiklund på Colliers, som har varit säljarens kommersiella rådgivare.

Wistrand var juridisk rådgivare åt säljaren.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY