Image
Bild: Kungsleden

Kungsleden köper av Brinova

Transaktioner Kungsleden köper en fastighet i Upplands Väsby av Brinova för 97 miljoner kronor. Direktavkastningen uppgår till 7,4 procent.
Publicerad den 20 April 2011
Kungsleden köper av Brinova i Upplands Väsby. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Kungsleden köper av Brinova i Upplands Väsby. Bild: Kungsleden.

Ytan på fastigheten Njursta 1:21 uppgår till 13 484 kvadratmeter. 85 procent utgörs av lager och 15 procent av kontor. Hyresvärdet uppgår till cirka 8,3 miljoner kronor.

Fastigheten hyrs till sin helhet av Jobman Workwear, ett varumärke inom arbetskläder, på ett femårigt avtal. Tillträde planeras till den 3 maj 2011.

- Den här fastigheten passar väl in i Kungsledens portfölj avseende hög och stabil avkastning. Fastigheten ligger i ett bra område med bra kommunikationer. En stabil hyresgäst borgar även för ett fortsatt stabilt kassaflöde, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Navet var rådgivare åt säljaren Brinova.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY