Image

Kungsleden: Kan komma att sälja Hemsö

Bolag Det är, enligt vd Thomas Erséus, inte osannolikt att Kungsleden säljer sina 50 procent av Hemsö när det femåriga aktieägaravtalet med Tredje AP-fonden löper ut.
Publicerad den 17 Augusti 2012

Vid gårdagens rapportpresentation sa Erséus, enligt Nyhetsbyrån Direkt:

- Det blir då mer en fråga om det är långsiktigt rätt för oss att vara kvar, eller till vilken del vi ska vara kvar. Rent principiellt menar jag att den här typen av lågavkastande tillgångsslag, som jag tror kan bli ännu mer lågavkastande i förhållande till andra tillgångar framöver, kanske är precis den typ av fastighetsinnehav som institutionella placerare ska ha, som komplement till kontorsfastigheter i Stockholm CBD. Då kanske Kungsleden långsiktigt ska ägna sig åt något annat.

Hemsö bildades 2009, då Kungsleden sålde 50 procent av sin portfölj med publika fastigheter till Tredje AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige