Image

Kungsleden har fyllt Isblocket

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med MKS Instruments i den nya fastigheten Vagnslidret 1, även kallat Isblocket. Avtalet är på fem år och innebär att Kungsleden nu fyllt samtliga kontorslokaler i Isblocket i Malmö.
Publicerad den 11 April 2016
Isblocket är nu fullt uthyrt. Bild: Kungsleden
Isblocket är nu fullt uthyrt.

Kungsleden har tecknat ett femårigt hyresavtal med MKS Instruments AB som hyr 551 kvadratmeter i fastigheten Vagnslidret 1, även kallat Isblocket, i stadsdelen Hyllie, Malmö. Uthyrningen innebär att Kungsleden fyller den sista vakanta kontorsytan i Isblocket som nu är fullt uthyrd. Kungsleden tillträdde fastigheten den 1 april.

Utöver MKS Instruments AB har företag såsom Malmö kommuns parkeringsbolag, Addpro AB, Jaguar och Land Rover, Merit Consulting, Ssang Yong Import AB samt Kungsleden själva valt Isblocket som sitt kontor.

– Det är oerhört glädjande att dels få välkomna MKS Instruments AB till Isblocket och att vi nu fyllt hela fastigheten med spännande hyresgäster som gemensamt bidrar till Hyllies imponerande tillväxt. Vi ser fram emot att tillsammans med våra hyresgäster aktivt delta i utvecklingen av Malmös mest expansiva stadsdel, säger Tobias Nilsson, förvaltare på Kungsleden.

– Vi ser fram emot att flytta in i Isblocket till sommaren. Hyllie var intressant för oss, eftersom läget underlättar vid rekrytering från både Köpenhamn och södra Sverige. Närheten till Kastrups flygplats är inte heller att förringa då vi har internationella medarbetare som regelbundet kommer till Malmö. Vi gläder oss verkligen till att flytta in i de nya, fräscha lokalerna som kommer att utgöra basen för våra globala aktiviteter och våra stora tillväxtsambitioner, säger Jakob Mohr Christensen, vd för MKS Instruments AB

MKS Instruments AB utvecklar och säljer mjukvara som används för multivariabel dataanalys och statistisk försöksplanering.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige