Image

Kungsleden ger en krona i utdelning

Bolag Tidigare har Kungsleden gått ut med att man slopar årets utdelning till följd av de omfattande skatteriskerna. Nu blir det ändå en krona i utdelning. Förklaringen ligger i försäljningen av hälftenägandet i Hemsö.
Publicerad den 15 Februari 2013

I Q3-rapporten meddelade Kungsleden att man skulle slopa utdelningen i år. Nu blir det alltså inte så. En krona kommer att delas ut, jämfört med 2,60 kronor föregående år.

- Styrelsen avser att från och med 2013 övergå till en ny utdelningspolicy som bättre ska återspegla det långsiktiga värdeskapandet i Kungsleden. På några års sikt, när Kungsledens slutgiltiga skattesituation har klarnat, är målet att utdelningen ska uppgå till 50 procent av förvaltningsresultatet. Under de närmaste åren kommer dock utdelningen att vara lägre och anpassas till behovet av likviditetsberedskap och investeringar i fastigheter för framtida intjäning. Tack vare att den finansiella motståndskraften ökat efter försäljningen av Hemsö föreslår styrelsen för år 2012 en utdelning om 1 krona per aktie istället för den tidigare uttalade avsikten om slopad utdelning, skriver Thomas Erséus i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige