Image

Krook & Tjäder växlar upp - rekryterar ny vd

Bygg/Arkitektur Krook & Tjäder rekryterar Johan Witt som ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningsdirektör på IT-bolaget Netlight. I och med rekryteringen växlar arkitektbyrån upp rejält, och siktar på att växa med minst 50 nya medarbetare inom tre år bara i Stockholm.
Publicerad den 27 September 2013
Johan Witt. Bild: Krook & Tjäder
Johan Witt.

– Krook & Tjäder är en allsidig byrå med exceptionellt duktiga arkitekter med stort fokus på kunden. För att bli bäst i branschen behöver man dock ha både processerna och de kreativa hjärnorna på plats och det är där jag kommer in. Mina hjärtefrågor är att växa organiskt, hitta talanger och att alltid överträffa kundens förväntningar, säger Johan Witt.

Spannet av tjänster som Krook & Tjäder erbjuder är brett, förutom arkitekter inom husbyggnad har man uppdrag inom stadsbyggnad och landskapsplanering, inredning och produktdesign. Tillsammans med Johan Witt i spetsen spår man en stark tillväxt som bygger på ett för branschen nytt sätt att arbeta, där både arkitekter och företagsledning ägnar sin tid åt det de gör allra bäst. Målet är att kunna erbjuda den för kunden bästa lösningen på ett kvalitativt, effektivt och leveranssäkert sätt.

– Johan är en unik personlighet, driven och sympatisk. Han vet hur man bygger en framgångsrik företagskultur. Det har han redan bevisat. Han delar vår syn på vikten av absolut kundnytta och är samtidigt en fena på att bygga relationer, utveckla våra professionella rekryteringar och säkerställa leveranser, något som kommer märkas för våra kunder, säger Stefan Tjäder, som 1988 grundade företaget tillsammans med Bengt-Ove Krook.

2013 firar bolaget 25 år och sedan starten i Göteborg 1988 har Krook & Tjäder vuxit stadigt och finns nu även med kontor i Stockholm, Malmö och Halmstad. I portföljen återfinns prestigeprojekt som Friends Arena i Stockholm, Hasselbladhuset i Göteborg och inredningen till Scandic Gardemoen där man 2012 fick Norska Designrådets innovationspris.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige