Image

Krook & Tjäder växlar upp - rekryterar ny vd

Bygg/Arkitektur Krook & Tjäder rekryterar Johan Witt som ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningsdirektör på IT-bolaget Netlight. I och med rekryteringen växlar arkitektbyrån upp rejält, och siktar på att växa med minst 50 nya medarbetare inom tre år bara i Stockholm.
Publicerad den 27 September 2013
Johan Witt. Bild: Krook & Tjäder
Johan Witt.

– Krook & Tjäder är en allsidig byrå med exceptionellt duktiga arkitekter med stort fokus på kunden. För att bli bäst i branschen behöver man dock ha både processerna och de kreativa hjärnorna på plats och det är där jag kommer in. Mina hjärtefrågor är att växa organiskt, hitta talanger och att alltid överträffa kundens förväntningar, säger Johan Witt.

Spannet av tjänster som Krook & Tjäder erbjuder är brett, förutom arkitekter inom husbyggnad har man uppdrag inom stadsbyggnad och landskapsplanering, inredning och produktdesign. Tillsammans med Johan Witt i spetsen spår man en stark tillväxt som bygger på ett för branschen nytt sätt att arbeta, där både arkitekter och företagsledning ägnar sin tid åt det de gör allra bäst. Målet är att kunna erbjuda den för kunden bästa lösningen på ett kvalitativt, effektivt och leveranssäkert sätt.

– Johan är en unik personlighet, driven och sympatisk. Han vet hur man bygger en framgångsrik företagskultur. Det har han redan bevisat. Han delar vår syn på vikten av absolut kundnytta och är samtidigt en fena på att bygga relationer, utveckla våra professionella rekryteringar och säkerställa leveranser, något som kommer märkas för våra kunder, säger Stefan Tjäder, som 1988 grundade företaget tillsammans med Bengt-Ove Krook.

2013 firar bolaget 25 år och sedan starten i Göteborg 1988 har Krook & Tjäder vuxit stadigt och finns nu även med kontor i Stockholm, Malmö och Halmstad. I portföljen återfinns prestigeprojekt som Friends Arena i Stockholm, Hasselbladhuset i Göteborg och inredningen till Scandic Gardemoen där man 2012 fick Norska Designrådets innovationspris.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige