Image
CIa Eriksson och Daniel Berg.
CIa Eriksson och Daniel Berg. Bild: Krook & Tjäder

Krook & Tjäder startar lab

Bolag Arkitekterna Krook & Tjäder startar Krook & Tjäder Labs, en laborativ verksamhet med syfte att proaktivt utforska strategisk innovation i gränssnittet mellan kreativitet, hållbarhet och arkitektur.
Publicerad den 24 Februari 2020

Krook & Tjäder växlar upp och satsar på gränsöverskridande samarbete mellan olika discipliner och kreativa verksamheter för att hitta nya vägar för ett hållbart samhällsbyggande.
– Vi kommer att prioritera en samordnande inriktning och sträva efter att etablera nätverk och arbetsforum med innovationsledare, forskare, kreatörer, berättar Cia Eriksson kreativ strateg och Daniel Berg, arkitekt på Krook & Tjäder. Tillsammans når vi längre och kan hitta nya lösningar. Krook & Tjäder Labs handlar främst om att koppla ihop vår styrka med och hitta andra som kan annat och mer än oss och skapa ett forum för det.

Krook & Tjäder Labs är en möjlighet att initiera och testa nya idéer och samarbeten utan att det konkurrerar med det kontinuerliga utvecklingsarbetet som pågår i hela koncernen.
– Vår satsning på Krook & Tjäder Labs kommer fokusera på att identifiera relevanta frågeställningar ge dessa utrymme och att utforska dem vidare tillsammans med andra kreativa näringar, menar Johan von Wachenfeldt, vd på Krook & Tjäder. Vi vill medverka till positiva systemförändringar i vår roll som arkitekter, kreatörer och ansvarstagande samhällsbyggare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige