Image

Krook & Tjäder ritar ny boendeanläggning i Åre

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Krook & Tjäder projekterar ny boendeanläggning i Åre tillsammans med Skistar. Den anrika över 40 år gamla Kabinbananoch kommer rivas till förmån för lägenheter, kommersiellt boende, restaurang, butik och skidåkningen i centrum. Med en total byggyta på cirka 14 500 kvadratmeter plus garage.
Publicerad den 25 Oktober 2018
Krook & Tjäder ritar ny boendeanläggning i Åre. Bild: Krook & Tjäder
Krook & Tjäder ritar ny boendeanläggning i Åre.

Platsen med Åres skidanläggning har varit underlag för vidare exploatering under en längre tid, vilket resulterade i en arkitekttävling för att få in förslag.

– Vi är mycket nöjda med det förslag vi valt att gå vidare med, konstaterar Christer Larsson fastighets- och exploateringschef på Skistar Åre/Vemdalen. Krook & Tjäder vet hur hotell funkar samtidigt som de är duktiga gestaltande arkitekter. En fin kombination av estetik och logistik helt enkelt. Att Krook & Tjäder har ett arkitektkontor i Östersund är en stor fördel i arbetsprocessen. De har en god kännedom om platsen och ett genuint intresse för skidåkning.

Projektet går under arbetsnamnet Skistar Lodge Åre och kommer att innehålla upp till 170 lägenheter, butiksytor, restaurang och över 300 inomhusparkeringar.

– Utsikten över Åre by, Åresjön och närliggande fjäll är magisk med ett klockrent Ski in ski out-läge, säger Pontus Orrbacke arkitekt på Krook & Tjäder. Vi har tagit fram ett förslag som smälter in fint i miljön samtidigt som det innehåller all modern bekvämlighet som krävs av en skidanläggning av den här kalibern. Detta är ett projekt som kommer tillföra stort värde för Åre som destination, vilket vi är stolta över att få vara en del av som koncern men framför allt för vårt kontor i Östersund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige