Image
Kvarteret Hängmattan 1 i Lund
Kvarteret Hängmattan 1 i Lund Bild: Krook & Tjäder

Krook & Tjäder ritar bostadskvarter i Lund

Öresund Krook & Tjäder har tillsammans med Resona Utveckling AB beviljats bygglov för ett nytt bostadskvarter i Lund. Byggprojektet innefattar 41 lägenheter fördelade inom tre huskroppar och kommer utgöra en välkomnande entré till den nya stadsdelen Solbjer inom Brunnshögsområdet.
Publicerad den 13 Mars 2019

Krook & Tjäder har tillsammans med Resona Utveckling AB beviljats bygglov för ett nytt bostadskvarter i Lund. Byggprojektet innefattar 41 lägenheter fördelade inom tre huskroppar och kommer utgöra en välkomnande entré till den nya stadsdelen Solbjer inom Brunnshögsområdet.

- Bostadskvarteret Hängmattan 1 i Brunnshög är ett spännande uppdrag som gör avtryck i staden, menar Sam Giertz Managing Partner på Resona Utveckling AB. Vi har haft ett gott samarbete med Krook & Tjäders arkitekter och landskapsarkitekter där de gestaltat ett nyskapande bostadskvarter i ett av Lunds nyaste och attraktivaste bostadsområden. Tillsammans har vi höga ambitioner i vårt bidrag till Brunnshög. Vi vill skapa bostäder av högsta kvalitet men med ett litet klimatavtryck. Bl.a. planerar vi att använda oss av en miljövänlig stomme från vår egen prefabfabrik med halva klimatavtrycket mot en traditionell betongstomme.

Inom kvarteret ryms en stor variation av bostäder mellan 1-4 rum och kök, varav några i etage, där bostäderna i bottenplan får egna entréer direkt från gatan.


- Vi är stolta över bostadsprojektet Kvarteret Hängmattan 1 där vi fått förtroendet att rita både hus och landskap, vilket ger en konceptuell helhet, konstaterar Stina Froste arkitekt på Krook & Tjäder. Det skapar ett stadsmässigt och innehållsrikt kvarter med en stor variation av bostadstyper och attraktiva utemiljöer. Ett inspirerande uppdrag där vi valt att klä de tre huskropparnas tak och fasader av aluminiumplåt i varierande nyanser och bearbetning, vilket ger ett livfullt och välkomnande intryck.

Ut mot gatan skapas en plats som markerar entrén till såväl kvarteret Hängmattan 1 som hela Solbjersområdet och mot kvarterets insida skapas en gård med en blomstrande äng, gemensamt växthus och uteplats för de boende.

Under våren genomförs projekteringen av kvarteret och byggstart beräknas till sommaren 2019.

- Sebastian Sandström
sebastian@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige