Image

Krook & Tjäder öppnar nytt kontor i Uppsala

Bolag Krook & Tjäder startar nu ett nytt arkitektkontor mitt i Uppsala centrum tillsammans med fem nya och lokalt förankrade medarbetare.
Publicerad den 7 Mars 2016

– Vi ser att det finns utrymme för ett fräscht gäng som jobbar på Krook & Tjäders sätt: nära kunden, där vi förstår och bevakar deras affär. Vi tror att många kan uppleva ett litet nytt kontor med ett stort, starkt bolag i ryggen som ett spännande nytillskott, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand.

I starten kommer en mix av erfarna arkitekter, inredare och byggnadsingenjörer finnas på kontoret.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande, och det kommer att bli väldigt bra, säger Mats Bergstrand.

Krook & Tjäders arbetssätt är att ha direktdialog mellan kunden och den som faktiskt gör jobbet utan mellanliggande led av chefer där man tappar såväl information som timmar. Så kommer även kontoret i Uppsala att arbeta.

Uppsala är en region med stark tillväxt - år 2030 väntas stadens folkmängd ha passerat 250 000 människor som behöver bostäder, arbetsplatser och service.

– Uppsala är en av de större marknaderna i Sverige och det är viktigt att vi finns på plats även här, säger Mats Bergstrand.

Sedan tidigare finns Krook & Tjäder med 140 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Borås, Halmstad och Malmö. Kontoret har det stora företagets resurser, kompetenser och specialister samtidigt som man kan presentera det lilla företagets lokala förankring och engagemang. Och redan nu planerar Krook & Tjäder att växa och fortsätta rekrytera i Uppsala.

– Vi hoppas bli det självklara valet i såväl små som stora projekt i regionen, säger Mats Bergstrand.

Kontoret kommer ligga centralt i staden med adressen Kungsängsgatan 5 A.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige