Image

Krook & Tjäder går samman med Uulas arkitekter

Bolag Med Uulas arkitekter stärker och kompletterar Krook & Tjäder erbjudandet i sydöstra delen av Sverige. Det formella samgåendet blir den 1 maj 2018, men samarbetet inleddes redan vid årsskiftet.
Publicerad den 10 Januari 2018
Johan von Wachenfeldt. Bild: Niklas Maupoix
Johan von Wachenfeldt.

Uulas arkitekter är ett arkitektkontor med 30 medarbetare och 65 år i branschen. Kontoret har en stark lokal förankring och stora kunder som Ikea i portföljen. I och med samgåendet uppgår det totala antalet medarbetare i Krook & Tjäder till 230.

– För oss handlar samgåendet med Krook & Tjäder om att kunna utveckla vår verksamhet, vi växer stadigt och attraherar allt fler spännande projekt och beställare. Att ingå i ett större sammanhang ger oss trygghet att kunna förvalta detta förtroende med ett fortsatt fokus på intressanta projekt. Vi kommer fortsätta vara det lilla kontoret men nu med den stora koncernens resurser i ryggen. Vi ser fram emot att bli fler och lyfta vår gemensamma horisont inte minst genom Krook & Tjäders satsning på den internationella marknaden, säger Jerker Edfast, vd på Uulas Arkitekter.

Flera av Krook & Tjäders medarbetare har tidigare arbetat på Uulas. Efter inledande samtal var steget därför inte långt.

– Vi har god kännedom om företaget och det känns riktigt roligt att de vill bli en del av oss. Vi delar samma värderingar där vi värdesätter varje människas egen förmåga, frihet och eget ansvar. Vi ser arbetsprocessen med varje medarbetares kompetens och arkitektoniska ambitioner som nyckeln till kvalitet och mångfald. Samgåendet med Uulas är ett led i vår långsiktiga strategi där vi ser att mängden riktigt stora och komplexa projekt med kort tidplan tenderar att öka, säger Johan von Wachenfeldt, koncern-vd på Krook & Tjäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige