Image

Krook & Tjäder går samman med Uulas arkitekter

Bolag Med Uulas arkitekter stärker och kompletterar Krook & Tjäder erbjudandet i sydöstra delen av Sverige. Det formella samgåendet blir den 1 maj 2018, men samarbetet inleddes redan vid årsskiftet.
Publicerad den 10 Januari 2018
Johan von Wachenfeldt. Bild: Niklas Maupoix
Johan von Wachenfeldt.

Uulas arkitekter är ett arkitektkontor med 30 medarbetare och 65 år i branschen. Kontoret har en stark lokal förankring och stora kunder som Ikea i portföljen. I och med samgåendet uppgår det totala antalet medarbetare i Krook & Tjäder till 230.

– För oss handlar samgåendet med Krook & Tjäder om att kunna utveckla vår verksamhet, vi växer stadigt och attraherar allt fler spännande projekt och beställare. Att ingå i ett större sammanhang ger oss trygghet att kunna förvalta detta förtroende med ett fortsatt fokus på intressanta projekt. Vi kommer fortsätta vara det lilla kontoret men nu med den stora koncernens resurser i ryggen. Vi ser fram emot att bli fler och lyfta vår gemensamma horisont inte minst genom Krook & Tjäders satsning på den internationella marknaden, säger Jerker Edfast, vd på Uulas Arkitekter.

Flera av Krook & Tjäders medarbetare har tidigare arbetat på Uulas. Efter inledande samtal var steget därför inte långt.

– Vi har god kännedom om företaget och det känns riktigt roligt att de vill bli en del av oss. Vi delar samma värderingar där vi värdesätter varje människas egen förmåga, frihet och eget ansvar. Vi ser arbetsprocessen med varje medarbetares kompetens och arkitektoniska ambitioner som nyckeln till kvalitet och mångfald. Samgåendet med Uulas är ett led i vår långsiktiga strategi där vi ser att mängden riktigt stora och komplexa projekt med kort tidplan tenderar att öka, säger Johan von Wachenfeldt, koncern-vd på Krook & Tjäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige