Image

KPA köper för drygt halv miljard

Transaktioner KPA Pension köper en fastighetsportfölj med 700 hyresrätter av Staffanstorps kommun i Skåne. Köpeskillingen uppgår till 545 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Januari 2012

- Vi fortsätter att investera i attraktiva fastigheter som är trygga investeringar och ger stabil avkastning för våra pensionssparare, säger Lars-Åke Vikberg, vd för KPA Pension.

KPA Pension köper fastigheterna av det kommunala bostadsbolaget i Staffanstorp, en grannkommun till Malmö. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta på cirka 48 000 kvadratmeter med cirka 700 hyresrätter. Fastigheterna är väl underhållna med låg vakansrisk och byggda mellan 1960-talet och 2000-talet. Köpeskillingen är 545 miljoner kronor.

I takt med att KPA Pensions förvaltade kapital ökar finns ett behov av att sprida riskerna i placeringarna. Sedan tidigare äger KPA Pension ett antal hyresfastigheter samt vårdboenden som hyrs av bolagets kunder.
- Vi vill gärna öka vår närvaro i den expansiva Öresundsregionen. Köpet av hyresfastigheter av Staffanstorps kommunala fastighetsbolag är en långsiktigt trygg investering som ger en stabil avkastning till våra pensionssparare. KPA Pension borde vara en ideal partner för kommuner som vill avyttra hyresfastigheter, eftersom vi är en långsiktig aktör som förvaltar kommunala pensioner, säger Lars-Åke Vikberg.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY