Image
Projektet Linjalen i Nyköping som kommer att omfatta omkring 100 hyresrätter.
Projektet Linjalen i Nyköping som kommer att omfatta omkring 100 hyresrätter. Bild: I am home

Köper bostadsprojekt i Nyköping och Enköping

Bygg/Arkitektur I am Home och Pictets JV-bolag köper två bostadsprojekt av Peab, ett i Nyköping och ett i Enköping.
Publicerad den 21 Januari 2022

Förärvet omfattar Linjalen 2 i Nyköping samt Fanna 32:27 i Enköping. Båda ligger i etablerade bostadsområden med närhet till stadskärna, kommunikationer och grönområden.

Sammanlagt ska 200 hyresrätter – 11 600 kvadratmeter ljus BTA – utvecklas.
Förvärven ligger helt i linje med I am Homes strategi att förvärva och utveckla 1 000 lägenheter per år i mellersta och södra Sverige.

– Vi fortsätter vårt arbete att utveckla städer för att ge fler möjlighet att finna en bostad i växande orter runt om i Sverige och det är extra glädjande att utöka projektportföljen i Mälardalen där I am Home redan idag utvecklar cirka 450 lägenheter i Västerås och Nykvarn. Vi har byggt upp ett stort förtroende och ser ett starkt intresse från både hyresmarknad och investerarmarknad kring våra projekt. Vi söker aktivt mark tillsammans med våra partners och utökar löpande vårt team för att möta efterfrågan, säger Terje Björsell, vd för I am Home.

Tillträde ägde rum 20 januari 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige