Image
Nacka Strand
Nacka Strand Bild: Vasakronan

Konvertering till bostäder i Nacka strand

Bostäder Ett programförslag som innebär att 1 500 nya bostäder skapas i Carlyles Nacka strand har nu tagits fram.
Publicerad den 25 November 2013

Förslaget innebär att cirka 1 500 nya bostäder tillkommer genom nybyggnation, tillbyggnad och omvandling av kontor till bostäder. Programmet ger också förslag till hur Nacka strand kan kopplas ihop bättre med omgivande stadsdelar samt hur gatumiljöer och offentliga rum kan utvecklas till en attraktiv stadsmiljö med en blandning av bostäder, serviceutbud, rekreation och arbetsplatser. Exempelvis föreslår programmet flera nya parker, ny utformning av JV Svenssons torg och att Augustendalsvägen byggs om till stadsgata.

Cathrin Bergenstråhle , ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden säger:

- Nacka strand ska bli en tät, blandad och levande stadsdel, med många nya bostäder i ett attraktivt läge. Hittills har det mest varit ett arbetsplatsområde. I framtiden hoppas jag på en bättre balans mellan kontor och bostäder så det blir en levande stadsdel både dagar och kvällar. Det kommer att skapa underlag för bättre service och tätare buss- och båttrafik. Och senare kommer en tunnelbanestation inom gångavstånd.

Samrådet pågår från den 22 november till och med den 23 december.

Vasakronan sålde Nacka strand till The Carlyle Group i början av 2012 för 2,95 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY