Image

KN Holding köper i Jordbro

Transaktioner Belysningsföretaget Osram säljer sin fastighet i Jordbro industriområde till den lokala fastighetsägaren KN Holding.
Publicerad den 21 April 2015
Osram sitter kvar på kontorsytorna men säljer fastigheten i Jordbro. Bild: Colliers
Osram sitter kvar på kontorsytorna men säljer fastigheten i Jordbro.

Osram har ägt fastigheten Jordbromalm 4:13 i Jordbro industriområde sedan uppförandet 1992.

Den totala uthyrbara arean är 7 358 kvadratmeter, varav drygt 4 750 kvadratmeter utgör lageryta. Utöver lagerverksamheten inrymmer byggnaden även Osrams svenska kontor.

I samband med tillträdet tecknade Osram ett hyresavtal med KN Holding avseende de kontorsytor som finns på fastigheten.

Colliers International var rådgivare till Osram.

- Det har varit en spännande process att finna en köpare till fastigheten. Det har varit många egenanvändare som varit intresserade av att förvärva fastigheten, men i slutändan föll ändå valet på en lokal fastighetsägare som kunde möta Osrams behov av flexibilitet vad gäller kontorsytorna, säger Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers.

Köparen tillträdde fastigheten 20 mars 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY