Image

Klövern upprättar MTN-program

Bolag Klövern avser att upprätta ett Medium Term Note-program med en ram uppgående till tio miljarder kronor, säkerställt med en pool av tillgångar.
Publicerad den 5 September 2017

Avsikten är att de säkerheter som ska ingå i poolen, med fastigheter som underliggande tillgångar och full pantbrevstäckning, ska karaktäriseras av attraktiva regioner, främst Stockholms-, Göteborgs-, Malmö- och Uppsalaregionerna samt belåningsgrader som inte överstiger 55 procent vid emissionsdagen. Upprättandet av programmet förväntas ske under hösten 2017.

- MTN-programmet är ett naturligt steg i Klöverns arbete med att bredda kapitalförsörjningen samt att få tillgång till en större investerarbas genom ett aktivt och långsiktigt engagemang i kapitalmarknaden. Det säkerställda MTN-programmet blir ett komplement till säkerställd bankfinansiering och ska således utformas för att kunna attrahera investerare i en så kallad investment grade-miljö, säger Jens Andersson, finanschef på Klövern.

Nordea Bank och Swedbank har utsetts till emissionsinstitut och arrangörer av MTN-programmet och Danske Bank kommer att delta som emissionsinstitut. MAQS är juridisk rådgivare till Klövern och Mannheimer Swartling Advokatbyrå är juridisk rådgivare till arrangörerna i samband med upprättandet av MTN-programmet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige