Image

Klövern upprättar MTN-program

Bolag Klövern avser att upprätta ett Medium Term Note-program med en ram uppgående till tio miljarder kronor, säkerställt med en pool av tillgångar.
Publicerad den 5 September 2017

Avsikten är att de säkerheter som ska ingå i poolen, med fastigheter som underliggande tillgångar och full pantbrevstäckning, ska karaktäriseras av attraktiva regioner, främst Stockholms-, Göteborgs-, Malmö- och Uppsalaregionerna samt belåningsgrader som inte överstiger 55 procent vid emissionsdagen. Upprättandet av programmet förväntas ske under hösten 2017.

- MTN-programmet är ett naturligt steg i Klöverns arbete med att bredda kapitalförsörjningen samt att få tillgång till en större investerarbas genom ett aktivt och långsiktigt engagemang i kapitalmarknaden. Det säkerställda MTN-programmet blir ett komplement till säkerställd bankfinansiering och ska således utformas för att kunna attrahera investerare i en så kallad investment grade-miljö, säger Jens Andersson, finanschef på Klövern.

Nordea Bank och Swedbank har utsetts till emissionsinstitut och arrangörer av MTN-programmet och Danske Bank kommer att delta som emissionsinstitut. MAQS är juridisk rådgivare till Klövern och Mannheimer Swartling Advokatbyrå är juridisk rådgivare till arrangörerna i samband med upprättandet av MTN-programmet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill NREP handla för tre miljarder kommande halvåret

Bolag NREP har redan investerat för sex miljarder kronor i sin nya fond NREP Income+. Nu står man redo att spendera ytterligare tre miljarder kommande halvåret. Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige, berättar om den öppna strukturen, hur mycket pengar man räknar med att resa i fonden och var man letar efter investeringsmöjligheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY