Image

Klövern köper i Örebro

Transaktioner Klövern köper två fastigheter i Örebro för 127 miljoner kronor.
Publicerad den 15 December 2014
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Säljare av fastigheterna Karossen 5 och 19 (Bettorpfastigheterna) är Länsgården Fastigheter AB, som ägs av Örebro läns landsting. NAI Svefa och Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare till säljaren.

Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 17 800 kvadratmeter och utgörs främst av kontors- och utbildningslokaler.

Tillträde sker den 1 mars 2015. Förvärvet är villkorat av godkännande från regionstyrelse och regionfullmäktige i Örebro län.

- Förvärvet passar Klövern väl och ger ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Örebro, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

- Genom försäljningen av Bettorpfastigheterna får vi ett fastighetsbestånd som bättre överensstämmer med Länsgårdens långsiktiga fastighetsstrategi med inriktning på lokaler och bostäder för vård, omsorg och boende, säger Jan Andersson, vd för Länsgården Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige