Image
Rutger Arnhult, vd för Klövern.
Rutger Arnhult, vd för Klövern. Bild: Klövern

Klövern köper i New York

Transaktioner Klövern har tecknat ett avtal till ett initialt belopp om 22,6 miljoner dollar, motsvarande 215 miljoner kronor, avseende en tomträtt på Manhattan med adressen 118 10th Avenue.
Publicerad den 4 Juni 2019

Fastigheten är belägen i ett attraktivt läge mellan 17th Street och 18th Street nära The High Line. Ambitionen är att utveckla en högkvalitativ 10 våningar hög kontorsbyggnad på cirka 12 000 kvadratmeter tillsammans med den lokala fastighetsutvecklaren GDS Development.
– Vi fortsätter att växa i New York tillsammans med partners med lång erfarenhet och starkt track record. Fastigheten ligger dessutom i närheten av de två projektfastigheter på Manhattan vi förvärvade under 2018, vilket kommer att ge positiva effekter på utvecklings- och uthyrningsarbete, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern.

Tomträtten tillträddes den 1 juni.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige