Image

Klövern köper för 1,9 miljarder i Köpenhamn

Transaktioner Köpet är Klöverns andra i Köpenhamn och omfattar en kontorsfastighet med Codan som ankarhyresgäst.
Publicerad den 16 Februari 2018
Rutger Arnhult. Bild: Klövern
Rutger Arnhult.

Klövern har köpt en kontorsfastighet i centrala Köpenhamn för ett underliggande fastighetsvärde uppgående till 1,44 miljarder danska kronor, motsvarande cirka 1,9 miljarder svenska kronor.

Fastigheten, som har en uthyrningsbar yta om cirka 31 000 kvadratmeter och cirka 10 000 kvadratmeter garage, är näst intill fullt uthyrd till Codan. Hyresvärdet uppgår till 65 miljoner danska kronor per år, motsvarande 86 miljoner svenska kronor, den ekonomiska uthyrningsgraden är 98 procent och den genomsnittliga återstående kontraktstiden är cirka tre år.

Det här är Klöverns andra förvärv i Köpenhamn. Den 1 februari tillträddes det första förvärvet, en kontorsfastighet som är fullt uthyrd på ett långt avtal till Copenhagen Business School.

– Det är mycket glädjande att vi kan förvärva ytterligare en fantastiskt fin fastighet i centrala Köpenhamn. Förvärvet ger oss en kritisk volym för att etablera en egen förvaltningsorganisation. Köpenhamn kommer att vara en strategiskt långsiktig position för Klövern, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Köpet avses att huvudsakligen finansieras med banklån.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY