Image
Lappmannen 4 kommer byggas i Blackeberg.
Lappmannen 4 kommer byggas i Blackeberg. Bild: Willhem/Liljewalls Arkitekter

Klart: Ny detaljplan för Willhem

Bostäder Willhem planerar för 55 hyresrätter i populära Stockholmsstadsdelen.
Publicerad den 19 Januari 2024

Den nya detaljplanen för Lappmannen 4 i populära Stockholmsstadsdelen Blackeberg har vunnit laga kraft. Därmed är det klart för bostadsbolaget Willhem att planera för 55 nya hyresrätter i området.

– Det finns ett stort behov av fler hyresrätter i Stockholm och det känns roligt att vi nu fått förutsättningar att dra igång planeringen av detta projekt, säger Maria Lejdebro, projektutvecklare på Willhem.

För snart fyra år sedan ansökte Willhem om markanvisning för att bygga ett nytt bostadshus i Blackeberg. Nu har detaljplanen vunnit laga kraft och förutsättningarna finns för att förbereda för en framtida byggnation. Det nya huset kommer få en fasad i jordnära färger och en tydlig trappning som håller nere höjden på det 4–5 våningar höga huset. En gestaltning som ska harmonisera fint med övriga området.

Totalt planerar Willhem för 55 små hyresrätter, mestadels ettor och tvåor på 28–40 kvadratmeter. Huset byggs för att vara energieffektivt och på taken planeras för solceller. På gården kommer attraktiva gemensamhetsytor att skapas med mycket grönska och en uteplats under tak. I suterrängvåningen planeras även för en uppglasad cykelverkstad, cykelparkering och garage. Hela byggnationen kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad silver.

– Fastighetens läge passar alla som vill bo nära kommunikationer och stan. Blackeberg är ett attraktivt och lugnt område. Vi räknar med att det även i framtiden kommer att finnas ett stort intresse, säger Maria Lejdebro.

Området byggdes på 50-talet och ligger nära Grimsta naturreservat och Mälaren. Med tunnelbanan alldeles intill, nås T-centralen på bara 25 minuter. I området finns även fullt utbyggd service, skolor och förskolor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige