Image
Bild: Istock

KKR köper last-mile-logistik i Stockholm

Transaktioner KKR och Mirastar etablerar sig i Sverige genom förvärv av modern fastighet för "last-mile"-logistik i Stockholm. Transaktionen är KKR:s andra i Norden i år via sin Core+ Real Estate-strategi.
Publicerad den 5 Juli 2023

KKR och Mirastar, KKR Real Estates industri- och logistikplattform i Europa, har förvärvat en högkvalitativ "last-mile"-logistikfastighet i Stockholm. Detta förvärv, som gjorts off- market, är plattformens första i Sverige och KKR:s andra i Norden i år. KKRs europeiska Core+ Real Estate-strategi förvärvade en finsk bostadsportfölj i maj.

Nybyggnationen på cirka 12 500 kvadratmeter har utvecklats enligt moderna funktionella specifikationer med höga ESG-krav och är delvis förhyrd till Adelphos Healthcare AB, en utvecklare, producent och marknadsförare av hälsorelaterade produkter. Fastigheten ligger i Botkyrka, ett utmärkt läge i sydvästra Stockholm, med nära tillgång till E4 och E20 med cirka 30 minuters bilresa till centrum. De fördelaktiga transportförbindelserna gör detta till ett strategiskt läge för företag som försörjer Stockholm, samtidigt som det förbinder Sveriges huvudstad med landets södra delar.
– Att köpa ett nybygge av denna kvalitet på en så eftertraktad plats med begränsat utbud är sällsynt i Stockholm. Vi är glada över att etablera oss i Sverige med ett förvärv som ligger så i linje med vår regionala strategi, och vi ser fram emot att öka vår närvaro till hela Norden, säger Anthony Butler, CIO & Co-Founder på Mirastar.
– Last-mile-logistik är en viktig delsektor i KKR:s europeiska fastighetsstrategi. Den snabba expansionen av e-handel fortsätter att driva efterfrågan från hyresgäster, vilket ytterligare förstärks av att distributionskedjorna blir en högre prioritet för företag. Vi kommer att se till att snabbt växa vår industri- och logistikportfölj i Norden tillsammans med Mirastar under de kommande åren, i linje med vårt Europaomfattande fokus på denna sektor, säger Alexander Thams, direktör och chef för Nordics Real Estate för KKR.
– Detta förvärv i Sverige passar utmärkt för vår paneuropeiska Core+-plattform i Europa, som fokuserar på att investera i högkvalitativa, väsentligt stabiliserade tillgångar med medel- till långsiktig värdetillväxtpotential. Logistik är ett nyckeltema inom denna strategi, liksom investeringar i västra och norra Europa inklusive Norden där vi ser en fortsatt efterfrågan från operatörer på välplacerade logistiklokaler av klass A, säger Ian Williamson, vd och chef för Core+ Real Estate i Europa på KKR.

KKR har en lång meritlista i Norden, efter att ha investerat över sex miljarder euro sedan 2007 och stärkt sin närvaro och tillväxtambitioner i regionen med öppnandet av ett nytt kontor i Stockholm i juni 2021. Nyligen genomförda investeringar i regionen inkluderar Söderberg & Partners, Sector Alarm, Wolt, Nordic Bioscience, Caruna, Avida och ett joint venture med bostadsfastigheter i Danmark.

KKR och Mirastar rådgavs av JLL, CBRE, Roschier, Tjuren och Svalner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige