Image
Katja Bolander.
Katja Bolander.

Kista Galleria välkomnar Matmissionen som ny hyresgäst

Uthyrning Kista Galleria verkar för en ökad hållbarhet på flera plan. I höst flyttar Stockholms Stadsmissions sociala matbutik Matmissionen in som ny aktör i gallerian, som den första aktören i en rad nya initiativ kopplade till hållbarhet.
Publicerad den 30 Juni 2022
Annons
Image

– Hållbarhet är en viktig del i vår verksamhet och vi jobbar ständigt med att stötta och utveckla olika hållbara koncept. Vi är därför glada över att välkomna Matmissionen till oss, som därmed blir den första aktören i en rad nya initiativ inom hållbarhet, säger Katja Bolander, Centrumchef för Kista Galleria.

Matmissionen är Stockholms Stadsmissions sociala matbutiker som syftar till att minska matsvinn och stötta personer i ekonomisk utsatthet. Matmissionens utbud består uteslutande av matsvinn som doneras från dagligvarubranschen. Medlemmar i Matmissionen får möjlighet att handla till ett reducerat pris och butikerna erbjuder även arbetsträning för att ge människor en chans att komma närmare arbetsmarknaden.

I dag finns det fyra butiker i Stockholms län, i Hägersten, Jakobsberg, Hallunda och Handen. Butiken i Kista blir den sista av tre som öppnar under 2022 genom ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers förbund.

– Att öppna i Kista känns väldigt bra, då vi vet att efterfrågan är stor i Järvaområdet. Vi vill vara så tillgängliga vi kan för vår medlemsmålgrupp, och där passar Kista Galleria med sina goda förbindelser otroligt bra för oss, säger Johan Rindevall, Chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Matmissionen har ännu inget exakt öppningsdatum, men senast i september ska man finnas på plats.

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige