Image

King till Sturegatan

Uthyrning Aberdeen och SEB Trygg Liv hyr ut cirka 840 kvadratmeter till reklambyrån King i Humlegården 57 på Sturegatan 10 i Stockholm.
Publicerad den 5 Juni 2013
Annons
Image
Sturegatan 10. Bild: Aberdeen.
Sturegatan 10.

King hyr de två översta planen i fastigheten och flyttar in i december i år.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda King fantastiska kontorslokaler i ett av Stockholms mest attraktiva lägen, mitt emellan Stureplans puls och Humlegårdens grönska. Sturegatan 10 är en funktionalistisk fullträff som renoveras till toppmodern standard för hyresgäster av högsta dignitet, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

Sturegatan 10 omfattar totalt 6 500 kvadratmeter fördelat på sju plan som blev vakanta i början av året. Huset är ritat av arkitekten Björn Hedvall och var ett av de första exemplen på funktionalistisk arkitektur i Stockholm när det byggdes 1930. En smal L-formad pelarbyggd huskropp ger mycket yteffektiva lokaler med bra ljusinsläpp till alla kontorsplatser. Den tekniska standarden är hög vilket ger god klimatkomfort.
Fastigheten är miljöcertifierad som Green Building.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY