Image

Kilenkrysset köper mark i Kungsängen

Transaktioner Kilenkrysset har köpt ett 75 hektar stort markområde i Kungsängen med avsikten att där skapa ett attraktivt område för logistik i Stockholmsregionen.
Publicerad den 15 Juni 2012

Området kallas i dag för Stockholm Väst Logistikcentrum. I och med detta köp har Kilenkrysset nu positionerat sig i de tre mest strategiska logistikområdena i Stockholm; Stockholm Syd (Södertälje/Nykvarn) samt Stockholm Nord (Rosersberg) samt Stockholm Väst (Kungsängen).
- Vi ser stor potential i denna del av Stockholm och har för avsikt att skapa kontor, lager och logistiklösningar för framtida kunder. Vi har tecknat avtal med två kunder och har ytterligare ett antal intressenter. I dagsläget driver vi tillsammans med Upplands Bro kommun en detaljplaneprocess som just nu befinner sig i ett samrådsskede, säger Alex Mabäcker Johansson, affärsutvecklare på Kilenkrysset.

Säljare av markområdet, som består av de två fastigheterna Tång 2:2 och Örnäs 11:1, är Kungsängen Golf AB, som ägs av ett irländskt bolag.

- Vi har sålt flertalet logistikfastigheter det senaste året men detta är första gången vi bidrar till att skapa ett nytt område. Det känns kul att få vara del av en sådan utveckling, säger Henrik Sandström, projektledare på CBRE, som har varit rådgivare i processen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"En del budprocesser har dragit iväg"

Bolag Folksam är en av Sveriges största kapitalförvaltare. De köpte nyligen en samhällsfastighet i Helsingborg från Skanska för omkring 200 miljoner kronor. Folksam har en uttalad strategi att öka innehavet i fastigheter. Fastighetsdirektören Lars Johnsson ger en djup inblick i verksamheten i en intervju med Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY