Image
Kilenkrysset förvärvar fastighet inom Stockholm Nord Logistikcenter, och bygger tillsammans med Fordonsbolaget.
Kilenkrysset förvärvar fastighet inom Stockholm Nord Logistikcenter, och bygger tillsammans med Fordonsbolaget. Bild: Fokus arkitektur

Kilenkrysset köper i Stockholm

Transaktioner Kilenkrysset förvärvar fastighet inom Stockholm Nord Logistikcenter, och bygger tillsammans med Fordonsbolaget.
Publicerad den 8 Juli 2022

Kilenkrysset förvärvar fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:145 med placering inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna Kommun och genomför byggnation av en anläggning för bilhandel tillsammans med Fordonsbolaget. Projektet har ett så kallat "Forward Funding" -upplägg och innebär att byggnationen genomförs gemensamt och att Kilenkrysset kommer att äga, förvalta och drifta byggnaden med Fordonsbolaget som hyresgäst.
Anläggningen kommer att få en yta på 10 398kvm, fördelat på fyra plan varav det nedersta är en suterrängvåning och det översta ett mindre kontor. Byggnaden får en tilltalande placering med bästa skyltläge mot E4:an. Tillhörande tomtyta är på 10 151 kvadratmeter, vilket kommer innefatta både parkering och uppställningsplats. Beräknad inflyttning är under 2023.
– Det är med glädje som vi påbörjar detta projekt tillsammans med Fordonsbolaget. Vi har känt varandra sedan några år tillbaka och hela tiden har vi haft en gemensam målbild att hitta den ultimata placeringen inom Rosersberg Logistikområde, och nu föll allting på plats! Ska bli spännande att följa etableringen och se deras framtida bidrag till utvecklingen av fordonsbranschen säger Jan Persson, vd, ägare och styrelsordförande i Kilenkrysset.
– Det är med stor glädje vi idag kan meddela att nästa steg i utvecklingen av Fordonsbolaget görs tillsammans med Kilenkrysset. Vi har en lång relation med Kilenkrysset och har under flera år arbetat med en gemensam målbild om att placera Fordonsbolaget på en optimal plats inom Rosersbergs industriområde. En målbild där alla bitar nu fallit på plats. Sedan tidigare har Fordonsbolaget förvärvat två fastigheter i Rosersberg intill E4:an för att säkerställa bolagets framtida etablering och expansion tillsammans med Kilenkrysset säger Danny Attar, vd för Fordonsbolaget.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige