Image

KF Fastigheter säljer till Genesta

TRANSAKTIONER KF Fastigheter säljer Gustavsbergs Centrum och Värmdö Marknad till Genesta Property Nordics fastighetsfond, Genesta Nordic Baltic Real Estate. Genesta fortsätter arbetet med att utveckla handelsplatserna.
Publicerad den 17 Juni 2008

KF Fastigheter köpte Gustavsbergs Centrum 2001 och har gjort handelsplatsen till ett attraktivt centrum med omkring 20 hyresgäster, bland andra Systembolaget, Apoteket och Coop Konsum.

Värmdö Marknad är en volymhandelsplats som KF Fastigheter byggt och utvecklat efter förvärvet av marken 2003. Inriktningen har varit mot heminredning, fritid, bygg och trädgård.

- Vi är nöjda med att ha utvecklat Gustavsbergs Centrum och Värmdö Marknad till attraktiva och lönsamma handelsplatser samt bidragit till kommunens tillväxt. Nu kommer vi att satsa i nya projekt, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Genesta kommer nu att fortsätta arbetet med att utveckla Värmdö Marknad och Gustavsberg Centrum. Genesta tillträdde handelsplatserna från och med den 16 juni.

- Värmdö kommun har en snabbt växande befolkning med ökande krav på, och behov av, närservice. Vi ska verka för att handelsplatserna även framöver erbjuder den handel och service som den växande befolkningen efterfrågar, säger Roger Flodin på Genesta.

Leimdörfer Fastighetsmarknad AB har varit KF Fastigheters rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige