Image
Karin Gjörtler.
Karin Gjörtler. Bild: Privat

Karin Gjörtler blir ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen i Halmstad

Karriär Kommunstyrelsen i Halmstad har utsett Karin Gjörtler till ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen. Hon är i dag chef i Helsingborgs stad med ansvar för lantmäteri, kart- och mätverksamhet på stadsbyggnadsförvaltningen.
Publicerad den 13 December 2023

Karin Gjörtler har arbetat i olika chefsroller inom i Helsingborg stads koncern i sju år. Hon är utbildad jurist och har en karriär inom fastighetsbranschen bakom sig. I sin nuvarande roll tillhör hon ledningsgruppen för stadsplanering inom Helsingborgs stad.
– Jag ser fram emot att tillsammans med kompetenta medarbetare fortsätta förändringsresan mot förbättrad service gentemot invånare och näringsliv. Förvaltningen har en viktig roll att fylla för ett växande Halmstad, säger Karin Gjörtler.
– Vi är mycket glada över rekryteringen av Karin Gjörtler. Hon har värdefull erfarenhet med sig både från fastighetssidan och arbetet med samhällsbyggnadsfrågor, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal- och ledningsutskottet.

Karin Gjörtler har erfarenhet av att driva förändringsarbete bland annat inom digitalisering och utveckling av arbetsprocesser. Hon beskriver själv att hon gillar att arbeta både med arbetskultur och fokus på leverans. Karin Gjörtler har också en bakgrund som fritidspolitiker. Hon bor norr om Helsingborg med man och två barn.

Bygg- och miljöförvaltningen har drygt 100 anställda uppdelat på miljöavdelningen, bygg- och kartavdelningen samt avdelningen för verksamhetsstöd och rådgivning. Förre förvaltningschefen Anders Thorén slutade i september i år och tillförordnad chef är avdelningschef Kim Ferm. Karin Gjörtler tillträder sin nya tjänst 25 mars 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige