Image

Kanozi erbjuder sina anställda delägarskap

Bolag Arkitektbyrån Kanozi inleder 2017 genom att låta de anställda köpa in sig i företaget. – Vi vill skapa en ”win win”-situation som kan uppmuntra och inspirera våra modiga och engagerade medarbetare, säger Johan Norén, vd och medgrundare till Kanozi.
Publicerad den 26 Januari 2017
Johan Norén, vd för Kanozi. Bild: Kanozi
Johan Norén, vd för Kanozi.

I dag har Kanozi, som grundades 2001, tre delägare – Johan Norén, Johan Casselbrant och Daniel Hohenthal. Men nu erbjuds medarbetare, som jobbat på företaget under minst ett år, att bli delägare. 

– Det här är en långsiktig satsning på att bevara våra medarbetares kompetens och låta dem ta del av företagets långsiktiga vinster. På det här sättet ger vi ökat ansvar och förnyad energi i det dagliga arbetet, säger Johan Norén.

Det finns två nivåer av delägarskap, en för partners och en för övriga medarbetare. Totalt erbjuds knappt en fjärdedel av aktiekapitalet. Målsättningen är att ge en avkastning på 20 procent per år på det investerade kapitalet. Skulle någon delägare sluta på företaget och säljer aktierna är utgångspunkten att de ska få tillbaka sin insats.

– Vi vill skapa ett balanserat och jämställt ägande i företaget. Ett led i detta är att nu utöka ägarskapet och framöver kunna ta in nya delägare och partners vartannat år, säger Johan Norén.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige