Image

Kanozi anställer landskapsarkitekt

Bolag Henrik Fogelklou blir den förste landskapsarkitekten på Kanozi. – Henriks spetskompetens ger oss ökad skärpa och vässar vår affärsverksamhet. Dessutom är han en av de bästa i branschen, säger Johan Norén, vd på Kanozi.
Publicerad den 28 Februari 2017
Henrik Fogelklou. Bild: Kanozi
Henrik Fogelklou.

Kanozi har rekryterat Henrik Fogelklou som bolagets första landskapsarkitekt.

– Det spelar inte så stor roll om det kallas landskapsarkitektur, arkitektur eller stadsbyggnad. Jag tror på att arbeta gränslöst och hoppas att jag kan komma in med ett annat sätt att se på sammanhang och samband, säger Henrik Fogelklou.

Tidigare har han bland annat ritat kajpromenaden vid Gamletull i Halmstad samt Stenpiren Resecentrum i Göteborg. Det roligaste han vet är att se människor använda det han varit med om att skapa.

– Det är både en belöning och en inspiration. Om jag ritar ett torg, till exempel, har jag en tanke om hur flödet borde fungera, men det är först när människor är på plats som man ser det färdiga resultatet. Det är fantastiskt! Där ligger också en skyldighet att möjliggöra spontanitet och det irrationella. Det klassiska exemplet är en grön yta där någon lagt en gångväg med tanken: ”Här ska människor gå”. Två år senare ser man helt nya stigar växa fram, säger Henrik Fogelklou.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige