Image

K2A utvecklar hyresbostäder i Enköping

Bygg/Arkitektur K2A köper ägarmajoriteten i Stadsutveckling i Enköping AB och har tecknat ett ramavtal med Ettelva Arkitekter för att säkerställa lokal närvaro och resurser för projektutveckling i Enköping.
Publicerad den 18 November 2015

Köpeskillingen uppgår till åtta miljoner kronor. Genom förvärvet tillförsäkras K2A planlagd mark i Enköping om cirka 6 000 kvadratmeter motsvarande cirka 70 hyreslägenheter och en förskola. Bostäderna kommer att uppföras i Husberg. Förskolan uppförs inom Bredsandsskogen.

– Enköping har ett mycket intressant läge i Mälardalen, en av våra prioriterade marknader, och vi är väldigt glada att vi kommer att kunna erbjuda attraktivt boende i "Sveriges närmaste stad", säger Johan Knaust, vd för K2A.

– Enköping är en kommun som har alla möjligheter att fortsätta utvecklas positivt, med trevlig småstadsmiljö, fin natur och de större städerna Stockholm, Uppsala och Västerås inom bekvämt pendlingsavstånd, säger Johan Knaust.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY