Image

K2A utvecklar hyresbostäder i Enköping

Bygg/Arkitektur K2A köper ägarmajoriteten i Stadsutveckling i Enköping AB och har tecknat ett ramavtal med Ettelva Arkitekter för att säkerställa lokal närvaro och resurser för projektutveckling i Enköping.
Publicerad den 18 November 2015

Köpeskillingen uppgår till åtta miljoner kronor. Genom förvärvet tillförsäkras K2A planlagd mark i Enköping om cirka 6 000 kvadratmeter motsvarande cirka 70 hyreslägenheter och en förskola. Bostäderna kommer att uppföras i Husberg. Förskolan uppförs inom Bredsandsskogen.

– Enköping har ett mycket intressant läge i Mälardalen, en av våra prioriterade marknader, och vi är väldigt glada att vi kommer att kunna erbjuda attraktivt boende i "Sveriges närmaste stad", säger Johan Knaust, vd för K2A.

– Enköping är en kommun som har alla möjligheter att fortsätta utvecklas positivt, med trevlig småstadsmiljö, fin natur och de större städerna Stockholm, Uppsala och Västerås inom bekvämt pendlingsavstånd, säger Johan Knaust.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY