Image

K2A utvecklar 400 bostäder

Bygg/Arkitektur K2A har erhållit markanvisningar för att uppföra hyres- och studentbostäder i Lund, Växjö och Karlstad, totalt cirka 400 bostäder.
Publicerad den 25 Augusti 2016
Johan Knaust Bild: K2A
Johan Knaust

I Lund har K2A erhållit markanvisning motsvarande 100 hyres- och studentbostäder. Marken är belägen i den nya stadsdelen Brunnshög i nära anslutning till Tekniska Högskolan och forskningsanläggningarna ESS och MAX VI.

I Växjö omfattar anvisningen motsvarande 180 studentbostäder inom kvarteret Limnologen i anslutning till Campusområdet.

Markanvisningen i Karlstad har erhållits inom området Sommarro där K2A planerar att uppföra 100-150 studentbostäder. Bostäderna kommer att ligga i anslutning till Campus Karlstad.

– Det är mycket tillfredsställande att vi nu kommer att kunna etablera oss på dessa stora universitetsorter, där det också kan finnas möjlighet till ytterligare intressant utveckling för oss framöver, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige