Image

K2A utvecklar 400 bostäder i Gävle

Bostäder K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har vunnit Gävle kommuns markanvisningstävling om att bygga 400 hyres- och studentbostäder i Kungsbäck, i anslutning till Gävle Högskola.
Publicerad den 23 Mars 2017
Svenska Studenthus bygger i Kungsbäck. Bild: K2A
Svenska Studenthus bygger i Kungsbäck.

De nya bostäderna – studentbostäder, små bostadslägenheter och radhus – kommer att uppföras söder om Kungsbäcksvägen. Svenska Studenthus äger sedan tidigare cirka 300 studentbostäder i anslutning till högskolan.

Bostäderna kommer att uppföras i två kvarter. Förutom bostäder kommer det att finnas ett entrétorg med matbutik och kafé.

– Det är mycket glädjande att vårt förslag vann markanvisningstävlingen, i hård konkurrens med andra bostadsutvecklare. Gävle är en mycket intressant marknad för oss och vi har sedan tidigare ett bra samarbete med kommunen. Nu fortsätter vi att utveckla vårt engagemang i Gävle där vi har en egen förvaltningsorganisation på plats, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige