Image
Polstjärnan.
Polstjärnan. Bild: Akademiska hus

K2A tar över förvaltning av 199 lägenheter i Luleå

Bostäder K2A Knaust & Andersson Fastigheter har ingått ett avtal med Akademiska Hus som innebär att K2A kommer ansvara för uthyrning och förvaltning av 199 studentbostäder i Luleå. Avtalet gäller Akademiska Hus fastighet Polstjärnan och löper över tre år med start 1 juni 2023.
Publicerad den 24 Maj 2023

Polstjärnan består av 199 lägenheter med plats för 266 studenter och forskare mitt på campusområdet med närhet till universitetets verksamheter, kommunikation och service. K2A har sedan tidigare ett avtal om förvaltning och uthyrning av studentlägenheter som Akademiska Hus äger på Campus Ultuna i Uppsala.

– K2A:s ambition är att vara rikstäckande när det gäller studentbostäder. På så vis kan vi erbjuda de som står i vår bostadskö största möjliga flexibilitet vad gäller studentboenden på olika orter. Genom det här avtalet får vi möjlighet att förmedla studentbostäder i ytterligare en viktig universitetsort, säger Johan Knaust, vd på K2A.

– För att minska den studentbostadsbrist som råder arbetar Akademiska Hus engagerat för att skapa fler bostäder för studenter och forskare på campus runt om i landet. Vi är glada över att utöka samarbetet med K2A, som är en fastighetsförvaltare som delar våra högt ställda kvalitetskrav och ambitioner på hållbarsområdet, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige