Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A säljer fastigheter i Luleå

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter säljer fastigheterna Luleå Glidet 1 och Luleå Vallan 1 till HSB Norr. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 330 miljoner kronor och efter återbetalning av banklån frigörs cirka 108 miljoner kronor i likviditet.
Publicerad den 17 Juni 2024

Fastigheterna har byggår 2023, är miljöcertifierade i enlighet med Miljöbyggnad Silver och innehåller sammanlagt 210 hyresbostäder med en uthyrningsbar area om 10 087 kvadratmeter BOA.
– Försäljningen är en del av vår strategi för att öka likviditeten och stärka vår balansräkning. Nu frigör vi eget kapital om drygt 100 miljoner kronor och vi planerar att göra fler transaktioner framåt. Vi ser fortsatt att det finns en stor efterfrågan på bostäder i attraktiva lägen som uppfyller höga miljöstandarder, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Transaktionen utförs i bolagiserad form och K2A överlåter fastigheterna med frånträde den 28 juni 2024. Försäljningen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 miljoner kronor. Inget avdrag för latent skatt har gjorts. Totalt hyresvärde är 19 miljoner kronor.

Newsec har varit rådgivare till K2A.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så efterfrågat är det statliga stödet för omvandling av lokaler

Ekonomi/Finansiering Under tre månader har kommuner kunnat söka stöd för planläggning av småhus och omvandling av lokaler till bostäder. Fastighetssverige har tittat närmre på hur eftersökt stödet har varit.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige