Image

K2A öppnar ny husfabrik i Gävle

Uthyrning Grännäs Trähus, ett bolag inom K2A-koncernen, har ingått hyresavtal för att hyra en industrilokal utanför Gävle för att starta upp produktion av prefabricerade volymer i trä.
Publicerad den 26 September 2017
Annons
Image

Grännäs Trähus äger och driver i dag en produktionsanläggning belägen i Valdemarsvik, Östergötland. Avsikten är att etablera en kompletterande produktionsenhet utöver den befintliga produktionsenheten i Valdemarsvik. Den nya produktionsanläggningen är belägen i Gävleområdet i en redan uppförd men tomställd industrilokal. Båda produktionsanläggningarna kommer att drivas av Grännäs Trähus. Den sammanlagda produktionskapaciteten, vid fullt utnyttjande, bedöms uppgå till cirka 1 000 enheter per år.

– Att ha egen produktionskapacitet är ett strategiskt beslut som K2A fattade i och med förvärvet av Grännäs Trähus år 2015. Med Grännäs Trähus har vi integrerat vertikalt och skaffat kontroll över hela produktionskedjan. Kombinationen av egen produktion och egen förvaltning för långsiktigt ägande resulterar i kontinuerlig förbättring och effektivisering. Återkopplingen från förvaltningsorganisationen gör att eventuella avvikelser som inte fungerat optimalt kan rättas till redan på produktionsstadiet. Vi repeterar, förfinar och utvecklar för att bli effektivare, säger Johan Knaust, vd för K2A, och fortsätter:

– Produktionen av bostäder i Sverige har ökat starkt de senaste åren. Därmed har också efterfrågan på arbetskraft och produktionskapacitet inom byggsektorn ökat. När produktionsresurserna generellt är hårt ansträngda i en stark byggkonjunktur är det mycket tillfredsställande att ha egen produktionskapacitet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY