Image

K2A öppnar ny husfabrik i Gävle

Uthyrning Grännäs Trähus, ett bolag inom K2A-koncernen, har ingått hyresavtal för att hyra en industrilokal utanför Gävle för att starta upp produktion av prefabricerade volymer i trä.
Publicerad den 26 September 2017
Annons
Image

Grännäs Trähus äger och driver i dag en produktionsanläggning belägen i Valdemarsvik, Östergötland. Avsikten är att etablera en kompletterande produktionsenhet utöver den befintliga produktionsenheten i Valdemarsvik. Den nya produktionsanläggningen är belägen i Gävleområdet i en redan uppförd men tomställd industrilokal. Båda produktionsanläggningarna kommer att drivas av Grännäs Trähus. Den sammanlagda produktionskapaciteten, vid fullt utnyttjande, bedöms uppgå till cirka 1 000 enheter per år.

– Att ha egen produktionskapacitet är ett strategiskt beslut som K2A fattade i och med förvärvet av Grännäs Trähus år 2015. Med Grännäs Trähus har vi integrerat vertikalt och skaffat kontroll över hela produktionskedjan. Kombinationen av egen produktion och egen förvaltning för långsiktigt ägande resulterar i kontinuerlig förbättring och effektivisering. Återkopplingen från förvaltningsorganisationen gör att eventuella avvikelser som inte fungerat optimalt kan rättas till redan på produktionsstadiet. Vi repeterar, förfinar och utvecklar för att bli effektivare, säger Johan Knaust, vd för K2A, och fortsätter:

– Produktionen av bostäder i Sverige har ökat starkt de senaste åren. Därmed har också efterfrågan på arbetskraft och produktionskapacitet inom byggsektorn ökat. När produktionsresurserna generellt är hårt ansträngda i en stark byggkonjunktur är det mycket tillfredsställande att ha egen produktionskapacitet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige