Image

K2A köper husfabrik

Transaktioner K2A har förvärvat fastigheten Valdemarsvik 5:9 som inrymmer produktionsanläggning för tillverkning av trähus och standardiserade bostadsenheter i trä. K2A:s totala åtagande, inklusive rörelsen, uppgår till cirka 8,5 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2015
Annons
Image

Säljare är Västkuststugan-koncernen. Fabriken i Valdemarsvik, som före förvärvet varit verksam under namnet S:t Anna Hus, tillträddes igår.

Tillverkningskapaciteten uppgår med dagens bemanning om 29 anställda till cirka 300 enheter per år.

– K2A är i en stark uppbyggnadsfas med ett flertal pågående bostadsprojekt och genom förvärvet förstärker och säkerställer vi leveranskapacitet i en marknadssituation där efterfrågan på standardiserade bostadsenheter i trä ökar starkt, kommenterar Johan Knaust, vd K2A.

– Fabriken i Valdemarsvik är en välkänd och mycket erfaren producent av trähus och det är med stor glädje vi hälsar verksamheten och våra nya medarbetare välkomna till K2A-familjen, avslutar Johan Knaust.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige