Image

K2A köper byggrätter i Haninge

Transaktioner Nybildade K2A (Johan och Olle Knaust, samt Christer Andersson) har tillsammans med RSS Nordic Holding AB köpt fastigheten Kolartorp 1:8 i Haninge Kommun. Säljare är ett antal privatpersoner.
Publicerad den 12 Juni 2014
Annons
Image

Fastigheten på, 43 000 kvadratmeter, är planlagd för bostadsändamål . Detaljplanen möjliggör byggnation i 2-3 plan.

I en första etapp planeras cirka 130 mindre lägenheter med byggstart hösten 2014 och inflyttning till sommaren 2015.

Fastigheten ligger i den nya stadsdelen Vegastaden där det på sikt planeras 3 000 lägenheter, skola, förskolor, centrum och en ny pendeltågsstation med 20 minuters restid till Stockholm C.

- Vi ser fram emot att få vara med och utveckla en ny stadsdel i Haninge, nära såväl Haninge Centrum som Port 73 och Länna handelsområde, säger Johan Knaust, en av ägarna bakom K2A.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB är ett privat fastighetsbolag med säte i Stockholm. En uttalad strategi är att vara en geografiskt obunden långsiktig ägare, utvecklare och förvaltare av hyresfastigheter för alla typer av boenden. Bolaget är grundat av Olle Knaust, Johan Knaust och Christer Andersson.

RSS Nordic Holding AB är ett nybildat privat bolag med fokus på utveckling och investering inom fastighetssektorn. Bolaget är grundat av Finn Ruud, Sven Ericsson och Stig Erlend.

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige