Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A fortsätter köpa i Västerås

Transaktioner K2A förvärvar sin åttonde fastighet i Västerås – bygger Svanencertifierade hyresbostäder i trä för långsiktig förvaltning.
Publicerad den 15 Mars 2021

K2A Knaust & Andersson Fastigheter förvärvar fastigheten Förseglet, lott D i Västerås. Säljare är det kommunala fastighetsbolaget Mimer och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 45 miljoner kronor. Avsikten är att uppföra tre hus med sammanlagt 130 till 160 hyresrätter och en uthyrningsbar area på cirka 5 300 kvadratmeter, med planerad byggstart i slutet av 2022. Husen kommer vara sex, åtta respektive tio våningar höga och bestå av ettor, tvåor och treor som byggs i trä och miljöcertifierade material i enlighet med K2A:s beprövade volymkoncept. Hyresvärdet bedöms uppgå till 11,4 miljoner kronor på årsbasis.
– Vi är mycket glada över det förtroende Mimer, Västerås kommunala bostadsbolag, visar när man säljer denna fastighet till oss. Vi har ett mycket långt perspektiv på vårt åtagande och kommer även i detta fall uteslutande bygga med miljöcertifierade material, hög kvalitet och i trä. Det här blir den åttonde fastigheten vi förvärvar i Västerås. Samtliga fastigheter ligger centralt, bara någon kilometer från centralstationen och nära varandra, vilket gör att vi uppnår hög effektivitet i vår förvaltning, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.
– Mimers ambition är att skapa ett hållbart kvarter ur alla perspektiv. Miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Nu välkomnar vi ytterligare en aktör som ligger i framkant och som kommer att samverka med Mimer och andra aktörer för att skapa en trevlig och trygg boendemiljö. Kvarteret Förseglet kommer att bli ett fantastiskt fint tillägg på Öster Mälarstrand, och ett hållbart sådant, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Antalet invånare i Västerås steg under de senaste fem åren med cirka 7 procent, vilket är högre än den genomsnittliga befolkningsutvecklingen i Sverige. Västerås är Sveriges sjunde största kommun med cirka 154 000 invånare, stora framgångsrika företag bedriver verksamhet i regionen och Mälardalens högskola med 15 000 studenter är det 15:e största lärosätet och har sitt huvudcampus i Västerås.

Efter förvärvet består K2A:s fastighetsbestånd i Västerås av åtta förvaltningsobjekt och projekt som i slutet av 2023 planeras vara bebyggda med cirka 700 lägenheter.

K2A avser att finansiera förvärvet genom eget kapital.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY