Image

K2A bygger i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur K2A har fått markanvisning för 176 studentbostäder och en förskola i Slakthusområdet i Stockholm.
Publicerad den 6 September 2017

Markanvisningarna (till dotterbolaget Svenska Studenthus) avser två kvarter inom den första etappen i Slakthusområdet i Stockholm och marken avses upplåtas med tomträtt.

Inom samma kvarter ska en idrottshall uppföras av Stockholms stad och för ett effektivt markutnyttjande kommer idrottshallen att samordnas med de student- och forskarbostäder samt förskola som Svenska Studenthus avser att uppföra.

Ambitionen är att bostäderna, idrottshallen och förskola tillsammans skall utgöra ett levande kvarter.

Markanvisningen bidrar till omvandlingen av Slakthusområdet från dagens industrianvändning till ett blandat område med bostäder, kontor, verksamheter och handel. Marken utnyttjas effektivt genom att idrottshallen kläs in med bostäder, vilket också är positivt för gestaltningen av kvarteret. Med student- och forskarbostäder och en idrottshall blir det ökad dynamik och mer liv och rörelse i Slakthusområdet.

– Slakthusområdet är ett särskilt intressant utvecklingsområde med stor potential. Vi är mycket glada att få vara delaktiga i utvecklingen av området, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Exploateringen kräver ny detaljplan och arbetet med detaljplanen bedöms starta under slutet av 2017 och bedöms pågå i cirka två år. Mot bakgrund av detta bedöms byggstart ske tidigast år 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige