Image

Judaica och Wäst-Bygg byggstartar på Riddargatan

Bygg/Arkitektur Nu har det första spadtaget tagits för Judaicas kultur- och utbildningscentrum på Riddargatan i Stockholm.
Publicerad den 20 November 2013
Judaica bygger ett nytt utbildningscentrum i Stockholm. Bild: Judaica
Judaica bygger ett nytt utbildningscentrum i Stockholm. Eleverna Ben och Maya fick ta det första spadtaget. Bild: Judaica
Eleverna Ben och Maya fick ta det första spadtaget.

Projektet omfattar en om- och tillbyggnad av den fastighet där bland annat Föreningen Hillel i dag bedriver skol- och förskoleverksamhet. Hedersuppdraget att förrätta det första spadtaget gick därför till två av skolbarnen, Ben och Maya.

Det nya kulturcentrum som nu uppförs är tänkt att bli en samlingspunkt för ”det judiska Stockholm” med ett stort och varierat utbud av föreningsverksamhet, utbildning, kultur och idrott. Här kommer även föreläsningar, musikfram¬trädanden och att anordnas. De nya lokalerna kommer också att ge goda möjligheter till sam¬verkan mellan Föreningen Hillels skol- och förskoleverksamhet och den övriga ungdomsverksamhet som bedrivs här.

Stiftelsen Judaica investerar 160 miljoner kronor i om- och tillbyggnaden. Arbetet inleds omgående och kommer att pågå i ungefär ett och ett halvt år. Den nybyggnation som nu tillkommer är på totalt 5 500 kvadratmeter och när arbetet är klart kan verksamheten flytta in i fräscha och ändamålsenliga lokaler, väl anpassade till såväl dagens som morgondagens behov. Projektet är en samverkansentreprenad mellan Stiftelsen Judaica och Wäst-Bygg.

– Vi ser fram emot att sätta igång med projektet på allvar. Två stora utmaningar har vi framför oss. Dels ska hela byggnationen pågå samtidigt som verksamhet bedrivs i de befintliga lokalerna. Och dels ska vi utföra ett komplext projekt mitt på Östermalm i Stockholm. Jag är dock helt övertygad om att vi med god planering och ett fortsatt positivt samarbetsklimat med Stiftelsen Judaica kommer att kunna överlämna ett väl genomfört projekt inför starten av höstterminen 2015, säger Ulf Christofferson, vd på Wäst-Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige