Image
JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus.
JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus.

JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus

Bygg/Arkitektur JSB har tecknat kontrakt med Järfällahus om byggnation av fastigheten Riddaren i centrala Jakobsberg. Projektet omfattar 132 hyresrätter, en förskola samt garage. Byggstart beräknas till mars 2018.
Publicerad den 12 December 2017

– Det här är vårt första uppdrag för kommunägda Järfällahus. Sedan en tid bygger JSB upp en verksamhet i Mälardalen och detta uppdrag passar väl in i vår strategi att fortsätta växa i regionen, säger Peter Axelsson, arbetschef på JSB i Mälardalen.

Riddaren byggs nära Riddarparken i centrala Jakobsberg. Den sammanlagda boytan är 5 401 kvm. I markplan byggs två lokaler samt en förskola med fyra avdelningar. I fastighetens källare blir det garage.

Byggstart sker i mars 2018 och från juli 2020 kan in yttning ske i etapper. I oktober 2020 ska hela fastigheten vara överlämnad till Järfällahus.

– Det ska bli riktigt roligt att starta det här uppdraget. Vi har mycket goda erfarenheter av att arbeta med andra kommunala bostadsbolag och tycker att det känns värdefullt att kunna vara med och bidra till att det byggs er bra hyresrätter i vårt samhälle, säger Peter Axelsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige