Image
Jörgen Lundgren.
Jörgen Lundgren. Bild: Peab

Jörgen Lundgren blir vd för nytt Peab-bolag

Bolag Peab har bildat ett nytt fastighetsbolag med dess helägda färdigställda kommersiella fastigheter för att, som tidigare meddelats, dela ut det till aktieägarna. Den osäkerhet som råder i omvärlden gör dock att tidpunkten för utdelning och notering har skjutits fram till dess att situationen stabiliserats. Som ett steg i förberedelserna inför den planerade utdelningen och noteringen meddelar Peab att det nya fastighetsbolaget har fått en styrelse och ledning samt namnet Annehem Fastigheter. Den tidigare Norrporten- och Solnaberg-vd:n Jörgen Lundgren blir vd för det nya bolaget.
Publicerad den 31 Mars 2020

Styrelsen består av Göran Grosskopf, Pia Andersson, Jesper Göransson och Anders Hylén. Göran Grosskopf har utsetts till styrelsens ordförande. Inför börsnoteringen kommer Annehems styrelse att utökas med ytterligare ledamöter.

Jörgen Lundgren har utsetts till verkställande direktör och Jan Egenäs till CFO för Annehem Fastigheter. Jörgen Lundgren kommer närmast från Solnaberg Property där han var vd. Tidigare har Jörgen Lundgren bland annat varit vd och koncernchef för Fastighetsaktiebolaget Norrporten och är idag bland annat styrelseledamot i Aros Bostäder och vice ordförande för Mäklarhuset.
– Jörgen Lundgren har en bred erfarenhet från såväl fastighetssektorn som finanssektorn och han kommer att arbeta för att Annehem ska nå sin fulla potential som ett fristående bolag, säger Göran Grosskopf, styrelseordförande i Peab och Annehem Fastigheter.
– Det ska bli väldigt roligt att få vidareförädla den fina fastighetsportfölj som Peab har byggt upp. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor utveckla det nya Annehem, säger Jörgen Lundgren, ny vd för Annehem Fastigheter.

Till följd av coronavirusets spridning och dess effekter på omvärlden och de finansiella marknaderna har Peab tidigare meddelat att Peab avser att kalla till extra bolagsstämma när situationen har stabiliserats och förutsättningarna är gynnsammare för att besluta om utdelning av Annehem Fastigheter. Det operativa arbetet med att bilda och strukturera Annehem Fastigheter fortsätter dock utan avbrott och bolaget fortsätter att vara ett helägt dotterbolag till Peab fram till utdelningen och noteringen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige