Image
Siv Malmgren, vd för John Mattson.
Siv Malmgren, vd för John Mattson. Bild: John Mattson

John Mattson storköper i Sollentuna

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om att förvärva 541 lägenheter i områdena Rotebro och Rotsunda i Sollentuna kommun. Förvärvspriset uppgår till 765 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt om 40 miljoner kronor. Säljare är Sollentuna Stadshus AB.
Publicerad den 20 December 2019

Förvärvet omfattar totalt 37 200 kvadratmeter uthyrbar yta fördelade på 29 fastigheter med bra lägen intill Rotebro centrum och Rotsunda torg, nära pendeltågsstationen och E4:an. Rotebro och Rotsunda är expansiva delar av Sollentuna kommun med positiv befolkningsutveckling och hög efterfrågan på bostäder. Byggnaderna är uppförda under 1950- och 70-talen och har god spridning avseende lägenhetsstorlek, med tyngdpunkt på två- och trerumslägenheter.

John Mattson har sedan tidigare drygt 2 250 hyresbostäder belägna på Lidingö. Genom förvärvet utökar bolaget fastighetsbeståndet med cirka 22 procent uthyrbar yta. En del i bolagets tillväxtstrategi är att etablera sig i fler kommuner i Stockholmsregionen, i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer.
– Fastighetsportföljen passar väl in i bolagets förvaltningsmodell, vi ser en långsiktig potential i beståndet och ser fram emot att erbjuda de boende en fortsatt god livsmiljö. Vi ser också fram emot ett gott samarbete med Sollentuna kommun, säger Siv Malmgren, vd för John Mattson.
– Det är glädjande att vi får in en aktör med gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och en tydlig affärsidé om att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter. Därutöver har de stort fokus på social hållbarhet", säger Henrik Thunes (M), ordförande i Sollentuna Stadshus AB.

Tillträde av fastigheterna kommer ske under maj 2020.

Linklaters Advokatbyrå har varit rådgivare till John Mattson i transaktionen.

Svefa har varit säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige