Image
Joanna Messmer är ny tillförordnad vd på Samhällsbyggarna.
Joanna Messmer är ny tillförordnad vd på Samhällsbyggarna. Bild: Natalie Kokkalis

Joanna Messmer ny tillförordnad vd i Samhällsbyggarna

Karriär Joanna Messner brinner för att koppla samman människor och organisationer med olika bakgrunder och idéer. Nu blir hon tillförordnad vd i Samhällsbyggarna.
Publicerad den 8 Juni 2022

– Samhällsbyggarna är den stora mötesplatsen för experter med olika kompetenser och bakgrunder från hela sektorn. Och jag är övertygad om att det är i dessa möten som vi kommer att få svar på många av framtidens viktigaste frågor, säger Joanna Messmer som tillträdde som Samhällsbyggarnas vd 1 juni.

– Att få bygga vidare på det brinnande engagemang och stora kunnande som finns i föreningen är fantastiskt, säger hon.

Joanna Messmer är en mångårig projektledare och konsult inom samhällsbyggnadssektorn och har varit projektledare i Samhällsbyggarna sedan i höstas.

Hon är huvudansvarig för arkitektur- och samhällsbyggnadsfestivalen Open House Stockholm och verksam inom Samhällsbyggnadslänken vid KTH, en förening för samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och branschen.

Hon har pluggat samhällsbyggnad på just KTH, och är mångårig medlem i föreningen. Dessutom har hon varit regelbunden medarbetare i Samhällsbyggarnas medlemstidning Samhällsbyggaren.

Nyckelroller i flera organisationer har gett henne ett stort och brett kontaktnät inom såväl akademin och branschen – och inte minst i studentvärlden.

– Joanna Messmer är fast förankrad i branschen, samtidigt som hon håller blicken på samhället i stort. Den dynamiken är precis det som Samhällsbyggarna representerar, och stärker oss både internt och externt, säger Dag Björklund, ordförande i Samhällsbyggarna.

– Vi ska med kunskap och erfarenheter bidra till ett bättre samhälle och medverka till en god professionell utveckling för var och en av våra medlemmar, säger Dag Björklund.

Joanna Messmer utses till tillförordnad vd eftersom ordinarie vd Lars Strömgren ställer upp som kandidat i höstens val till kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Samhällsbyggarna bildades 2013 genom en sammanslagning av flera branschföreningar. Det gör den till en samlingsplats för yrkesverksamma inom samhällsbyggandets alla områden.

Om Joanna Messmer

Ålder: 31 år.

Bor: i Örby i södra Stockholm tillsammans med sambo och hund.

Utbildning: Samhällsbyggnad, KTH.

Intressen: friluftsliv, cykling, hund, hus och spex.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige