Image

JLL köper konsultbolag

Bolag JLL köper Nextport Business Relocation Partner och blir därmed en av Sveriges ledande aktörer även inom hyresgästrådgivning. - Nextports lokala nätverk och kunnande i kombination med JLL:s internationella tyngd blir en oslagbar kombination för våra kunder, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.
Publicerad den 5 Mars 2015
Erik Dellner och Daniel Gorosch. Bild: JLL
Erik Dellner och Daniel Gorosch.

Den svenska marknaden för hyresgästrådgivning utvecklas positivt och när JLL nu köper Nextport skapas en mångfacetterad aktör med marknadsledande positioner inom hyresgästrepresentation (tenant rep), projektledning samt processledning där JLL idag är verksamt med sitt Work Smart-koncept.

- Genom sammanslagningen kan vi nu ännu bättre möta våra kunders nuvarande och framtida behov, säger Daniel Gorosch.

- JLL:s målsättning är alltid att vara den ledande aktören på de marknader vi verkar på och med Nextports kompetens och starka marknadsposition, kombinerat med JLL:s nätverk och tillgång till de internationella kunderna, skapar vi ett unikt och komplett kunderbjudande inom hyresgästrådgivning, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

Nextports nuvarande vd Erik Dellner blir i och med sammanslagningen chef för Corporate Solutions för JLL Sverige. Marie Cronström tidigare chef för Corporate Solutions kommer att ha en ny roll som chef för affärsutveckling inom affärsområdet Corporate Solutions.

- Jag ser verkligen fram emot att leda Corporate Solutions inom JLL Sverige. Jag har nu under en tid lärt känna JLL på både lokal nivå i Sverige, samt internationellt och jag är klart imponerad över vad jag sett. Genom att kombinera vår lokala närvaro med JLL:s internationella styrka skapar vi en kombination som jag bedömer kommer att vara bra för våra kunder, säger Erik Dellner, ny chef för Corporate Solutions JLL Sverige.

JLL i Sverige består nu av totalt av 97 anställda, varav cirka 30 är verksamma i affärsområdet Corporate Solutions. Den närmaste tiden följer en integrationsfas där bland annat samlokalisering kommer att ske i JLL:s befintliga lokaler på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm. Från och med 1 april bedrivs den sammanslagna verksamheten under namnet JLL Corporate Solutions.

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY