Image
Region City.
Region City. Bild: Jernhusen

Jernhusen inleder uthyrningsarbete för Region City – konsult utsedd

Uthyrning Nu inleds uthyrningsarbetet för de planerade kontoren i Jernhusens jätteprojekt Region City i centrala Göteborg. Jernhusen samarbetar med CBRE i uthyrningsarbetet.
Publicerad den 14 April 2015

I direkt anslutning till Göteborgs Centralstation och blivande Västlänken ska under de kommande åren en helt ny stadsdel växa fram.

Göteborgsregionen växer vilket har lett till en brist på både kontor och bostäder. Ett initiativ för att komma till rätta med det är Region City där det ska skapas arbets- och mötesplatser i direkt anslutning till kollektivtrafiken. Den första etappen om nästan 20 000 kvadratmeter ska påbörjas inom kort.

- Nu är det dags att ta nästa steg och komma igång med det konkreta arbetet att erbjuda regionen och näringslivet arbetsplatser i Region City. Det känns väldigt bra att kunna påbörja det uthyrningsarbetet tillsammans med CBRE, säger Urban Hammarlund, regionchef på Jernhusen affärsområde Stadsprojekt.

De första spadtagen på den nya stadsdelen kommer att äga rum under 2016. Enligt planen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in under senare delen av 2018. Det kommer att bli högmoderna, miljöklassade och effektiva kontorsytor mitt i centrala Göteborg.

- Vi är mycket stolta över att Jernhusen har valt oss som samarbetspartner för uthyrningsarbetet med Region City. Projektet är en mycket viktig del i utvecklingen av vår stad och kommer att tillföra den typ av ytor som våra uthyrningskonsulter får förfrågningar på dagligen, säger Karl Persson, vice vd på CBRE i Sverige och regionansvarig för CBRE i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige