Image

Järngrinden vinner markanvisningstävling i Haninge

Bostäder Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har vunnit en markanvisning i Haninge kommun.
Publicerad den 16 September 2016
Förslaget innehåller cirka 200 lägenheter. Bild: Järngrinden
Förslaget innehåller cirka 200 lägenheter.

Det vinnande förslaget, Blomstra, har utarbetats i samarbete med arkitektfirman Krook och Tjäder och innehåller cirka 200 lägenheter.

– Med omsorg för de små detaljerna, tidlösa material och klassiska grepp skapas en stadsmäss ghet som håller över tid. Här kan det sociala livet först gro och sedan blomstra, säger arkitekt Isak Heedman på Krook & Tjäder.

30 procent av bostäderna blir hyresrätter, resterande del bostadsrätter.

– Vi är mycket nöjda över markanvisningen och med att Haninge kommun sett alla de goda kvaliteter som vi tillsammans utarbetat för såväl lägenheterna som gårdarna på Örnens väg. Förhoppningen är att detaljplanen blir klar under 2017, säger Mattias Bengtsson, projektansvarig på Mjöbäcks Entreprenad.

– Projektet är vårt första i Stockholmsregionen och vårt mål är att etablera oss som bostadsutvecklare här på samma sätt som vi gjort i Västsverige. I och kring Stockholm finns en intressant marknad där vi med vår stora erfarenhet kan utveckla attraktiva boendemiljöer, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Haninge kommun ser positivt på att det finns ett stort intresse från olika exploatörer att utveckla nya bostadsområden i Haninge.

– Haninge blir bättre när vi bygger och vi fortsätter att utveckla stadskärnan med målsättningen att erbjuda urbana kvaliteter invid vår fantastiska natur. Allt fler vill bygga och bo i Haninge och den höga efterfrågan på mark tillsammans med den politiska viljan att växa håller uppe byggtakten, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige