Image

Irländare köper i Göteborg

Transaktioner DAD Fastighets AB säljer en 14 000 kvadratmeter stor industrifastighet i Torslanda, Göteborg, till en irländsk investerare.
Publicerad den 24 April 2013
DAD säljer i Torslanda. Bild: Colliers
DAD säljer i Torslanda.

Fastigheten Röd 86:3 har Assa Abloy Entrance Solutions – tidigare Cardo Crawford – som huvudhyresgäst.

Totalt finns det idag drygt tio hyresgäster. Hela fastigheten är uthyrd.

Köpare är en irländsk investerare genom bolaget Helvick Swedish Property AB och det underliggande fastighetsvärdet var cirka 64 miljoner kronor.

- Fastigheten har en stark mix av hyresgäster. Assa Abloy flyttar tillbaka produktionen av Allhaboporten till den aktuella fastigheten och gör i samband med det stora investeringar i fastigheten. Med sitt läge och sin ytfördelning har den en intressant potential, säger Peter Wiklund ansvarig rådgivare på Colliers som var rådgivare åt säljaren.

DAD Fastighets AB ägs av tre privatpersoner. Bolaget äger nu inga fastigheter.

Delphi i Göteborg har varit säljarens juridiska rådgivare och Mannheimer Swartling köparens.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY