Image

Investor-bolag bygger samhällsfastighet i Borlänge

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter, ett bolag i Investor-koncernen, har tillsammans med Borlänge kommun beslutat om byggnation av en integrerad samhällsfastighet i Matsknutsgårdarna, Borlänge kommun. Fastigheten kommer att inrymma kommunal verksamhet och trygghetsboende i Vecturas regi.
Publicerad den 10 Augusti 2018

Borlänge Kommun och Vectura Fastigheter har signerat överlåtelseavtal avseende en fastighet i Matsknutsgårdarna i syfte att Vectura ska uppföra byggnader om totalt 12 500 kvadratmeter. Kommunal verksamhet som kommer att bedrivas i byggnaderna är äldreboende, förskola, lokal för daglig verksamhet, hemtjänst och storkök. Borlänge kommun har tecknat hyresavtal för verksamhetsytorna om cirka 11 000 kvadratmeter.

Detaljplanearbete pågår för området som ligger i Borlänges västra delar inom byn Matsknutsgårdarna. Fastigheten ska smälta in i stads- och landskapsbilden där fasad- och takmaterial planeras knyta an till den befintliga bebyggelsen i området.

Äldreboendet kommer att rymma 108 lägenheter och förskolan planeras för cirka 180 barn. Dessutom ska Vectura uppföra trygghetsboende om 26 lägenheter. Det planerade storköket ska, utöver att förse verksamheten på Mats Knuts med måltider, även försörja andra verksamheter i kommunen.
En viktig del i projektet Mats Knuts är att skapa samverkan mellan olika verksamheter och gemensamt nyttja lokaler och funktioner.

- Det finns en hög efterfrågan på trygghetsboenden i attraktiva lägen i Borlänge. Även behovet av fler platser inom förskola och äldreboende ökar. Vi är mycket positiva till att en stor aktör som Vectura Fastigheter väljer att etablera sig i Borlänge, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen

- Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra detta projekt tillsammans med Borlänge Kommun, säger Susanne Ekblom, VD för Vectura.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige